Протокол № 148

07.03 2023 року.

В режимі відеоконференції о 11:00

 

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Немиря Г.М., Бардіна М.О., Копиленко О.Л.,

Шараськін А.А., Геращенко І.В., Іонова М.М., Руденко О.С.,

Юраш С.А., Ясько Є.О., Яременко Б.В.

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

1.           Про проект Закону про прийняття Протоколу про внесення змін до Марракеської угоди про заснування Світової організації торгівлі, Угода про субсидії у галузі рибальства (р. № 0189, ПУ)

Жемойда Олександр Віталійович – директор Департаменту торговельних угод та розвитку експорту Мінекономіки України.

Кунатенко Віталій Іванович– заступник директора Департаменту торговельних угод та розвитку експорту - начальник управління співробітництва з СОТ Мінекономіки України.

Вірченко Наталія Валентинівна – начальник відділу нотифікацій та обробки запитів управління співробітництва з СОТ Департаменту торговельних угод та розвитку експорту Мінекономіки України.

Гавриленко Єлизавета Андріївна – головний спеціаліст відділу нотифікацій та обробки запитів управління співробітництва з СОТ Департаменту торговельних угод та розвитку експорту Мінекономіки України.

2.           Про склад делегації Верховної Ради України для участі у візиті до Парламенту Австралії у період з 14 по 30 березня 2023 року (лист народної депутатки України Г. Михайлюк).

Михайлюк Галина Олегівна – народний депутат України, співголова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Австралією.

Железняк Ярослав Іванович - народний депутат України, співголова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Австралією.

3.           Про зміни у керівному складі депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв'язків з Республікою Сербія.

4.           Про обрання координатора з проведення організаційних зборів депутатських груп ВРУ з міжпарламентських зв'язків з Республікою Малаві, Республікою Парагвай, Сенегалом, Республікою Колумбія.

 

 

СЛУХАЛИ: 1) Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Мережко О.О., Мосолов Ю.О.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» -4.

 

 

1. СЛУХАЛИ: 1.         Про проект Закону про прийняття Протоколу про внесення змін до Марракеської угоди про заснування Світової організації торгівлі, Угода про субсидії у галузі рибальства (р. № 0189, ПУ)

Виступили: Мережко О.О., Жемойда О.В., Яременко Б.В.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону «Про прийняття Протоколу про внесення змін до Марракеської угоди про заснування Світової організації торгівлі, Угода про субсидії у галузі рибальства» за основу та в цілому з урахуванням техніко-юридичних правок.

Результати голосування:

«за» - 10;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» -1.

 

 

2.           СЛУХАЛИ: Про склад делегації Верховної Ради України для участі у візиті до Парламенту Австралії у період з 14 по 30 березня 2023 року (лист народної депутатки України Г.Михайлюк)

Виступили: Мережко О.О., Михайлюк Г.О., Железняк Я.І., Геращенко І.В Яременко Б.В., Немиря Г.М., Копиленко О.Л., Іонова М.М., Нестеренко Л.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати здійснення такого візиту у запропонованому в листі форматі та рекомендували обов’язково включити до складу делегації в рамках шести представників Верховної Ради України, витрати на перебування яких частково покриваються іноземною стороною, по одному представнику від фракції політичної партії “Європейська солідарність” та фракції політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” у Верховній Раді України дев’ятого скликання.

Результати голосування:

«за» - 10;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» -1.

 

3.           СЛУХАЛИ: Про зміни в керівному складі депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв'язків з Республікою Сербія.

Виступили: Мережко О.О., Нестеренко Л.О., Копиленко О.Л.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Голові Верховної Ради України затвердити пропоновані зміни у складі депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Республікою Сербія, а саме:

- затвердити керівником депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Сербія народну депутатку України, членкиню депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" МАРЧЕНКО Людмилу Іванівну; 

- затвердити заступником депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Сербія народну депутатку України, членкиню депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" КОРОЛЕНКО Валентину Юріївну;

- затвердити секретарем депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Сербія помічника-консультанта народного депутата України ЩЕРБАК Тетяну Василівну.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

4.           СЛУХАЛИ: Про обрання координатора з проведення організаційних зборів депутатських груп ВРУ з міжпарламентських зв'язків з Республікою Малаві, Республікою Парагвай, Сенегалом, Республікою Колумбія.

Виступили: Мережко О.О., Ясько Є.О., Нестеренко Л.О., Юраш С.А.

УХВАЛИЛИ: Затвердити С. Юраша координатором з проведення організаційних зборів депутатських груп Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Малаві, Республікою Парагвай, Сенегалом, Республікою Колумбія.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

Голова Комітету                                                                            О.МЕРЕЖКО

 

Секретар Комітету                                                                   А.ШАРАСЬКІН

 

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку