Протокол №57

від 16.06.2021

 

м.Київ, вул.Садова, 3-а, кімн.833

                                            о 14.30

 

 

Комітету з питань зовнішньої політики та

міжпарламентського співробітництва

 

Головував: Голова Комітету Мережко О.О.

 

Присутні: Ананченко М.О., Бобровська С.А., Геращенко І.В., Іонова М.М., Льовочкіна Ю.В., Немиря Г.М., Руденко О.С., Хоменко О.В., Шараськін А.А., Юраш С.А., Яременко Б.В., Ясько Є.О.

Відсутні: Бардіна М.О.(відпустка).

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 

1.               Про проект Закону про вихід з Угоди щодо співробітництва у розвитку та використанні систем стільникового рухомого зв'язку (реєстр.№0093,КМУ).

 

2.               Про проект Закону про ратифікацію Протоколу між Урядом України і Урядом Об'єднаних Арабських Еміратів про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Об'єднаних Арабських Еміратів про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і капітал (реєстр.№0106,КМУ).

Паламар Людмила Олександрівна – директор Департаменту міжнародного оподаткування Міністерства фінансів України.

 

3.           Про проект Закону про вихід України з Протоколу про затвердження Положення про порядок організації і проведення спільних антитерористичних заходів на територіях держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав (реєстр.№0064, ПУ).

Кравченко Андрій Іванович – заступник начальника Штабу Антитерористичного центру при Службі безпеки України.

 

4.           Про проект Закону про вихід України з Рішень про створення та діяльність Антитерористичного центру держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав (реєстр.№0065,ПУ).

Кравченко Андрій Іванович – заступник начальника Штабу Антитерористичного центру при Службі безпеки України.

 

5.               Про проект Закону про ратифікацію Рамкової угоди між Урядом України та Урядом Турецької Республіки про співробітництво у сфері будівництва житла для представників кримськотатарського народу та пільгових категорій громадян України (реєстр.№0110,КМУ).

Шаповалов Вячеслав Володимирович – заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

 

6.               Про міжпарламентську співпрацю:

 

§  про утворення депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв'язків з Королівством Бахрейн;

§  про звернення народного депутата України Тищенка М.М. та народного депутата України Лунченка В.В. щодо змін у керівному складі депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною.

 

 

7.               Різне.

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступив: Мережко О.О., Геращенко І.В.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету, включивши до пункту «Різне» порядку денного питання: «Про проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо надання Україні двостороннього статусу основного союзника Сполучених Штатів Америки поза НАТО (MNNA)» (реєстр.№5380), та «Про звіт щодо поїздки Голови Комітету до Сполучених Штатів Америки».

Результати голосування:

«за» - 7;

«проти» - 0;

«утримався» - 4.

 

 

 

1. СЛУХАЛИ:          Про проект Закону про вихід з Угоди щодо співробітництва у розвитку та використанні систем стільникового рухомого зв'язку (реєстр.№0093,КМУ).

Виступив: Мережко О.О.

 

УХВАЛИЛИ: Перенести розгляд вказаного законопроекту на наступне засідання Комітету, в зв'язку з відсутністю доповідачів.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Протоколу між Урядом України і Урядом Об'єднаних Арабських Еміратів про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Об'єднаних Арабських Еміратів про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і капітал (реєстр.№0106,КМУ).

Виступили: Мережко О.О., Паламар Л.О., Немиря Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий проект Закону за основу та в цілому.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про вихід України з Протоколу про затвердження Положення про порядок організації і проведення спільних антитерористичних заходів на територіях держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав (реєстр.№0064, ПУ).

Виступили: Мережко О.О., Кравченко А.І., Немиря Г.М.,

Яременко Б.В., Льовочкіна Ю.В., Бобровська С.А., Ясько Є.О.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий проект Закону за основу та в цілому.

Результати голосування:

«за» - 11;

«проти» - 0;

«утримався» - 1.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про вихід України з Рішень про створення та діяльність Антитерористичного центру держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав (реєстр.№0065,ПУ).

Виступили: Мережко О.О., Кравченко А.І.

 

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий проект Закону за основу та в цілому.

Результати голосування:

«за» - 11;

«проти» - 0;

«утримався» - 1.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Рамкової угоди між Урядом України та Урядом Турецької Республіки про співробітництво у сфері будівництва житла для представників кримськотатарського народу та пільгових категорій громадян України (реєстр.№0110,КМУ).

Виступили: Мережко О.О., Шаповалов В.В., Геращенко І.В., Яременко Б.В., Ясько Є.О.

 

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий проект Закону за основу та в цілому.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1. Про міжпарламентське співробітництво ВРУ.

 

1.1. СЛУХАЛИ: Про затвердження депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв'язків з Королівством Бахрейн.

Виступили: Мережко О.О., Юраш С.А.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати ініціативу народних депутатів України щодо утворення депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв'язків з Королівством Бахрейн та рекомендувати Голові Верховної Ради України затвердити її склад.

Результати голосування:

«за» - 11;

«проти» - 0;

«утримався» - 0;

«не голосував» - 1.

 

 

1.2. СЛУХАЛИ: Про звернення народного депутата України Тищенка М.М. та народного депутата України Лунченка В.В. щодо змін у керівному складі депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною.

Виступили: Мережко О.О., Тищенко М.М., Лунченко В.В., Шуфрич Н.І., Кривошеєв І.С., Костюх А.В., Геращенко І.В., Льовочкіна Ю.В., Немиря Г.М., Іонова М.М., Яременко Б.В., Юраш С.А., Хоменко О.В., Ясько Є.О.

 

За результатами голосування пропозиції:

- голови підкомітету Комітету Є.Ясько щодо затвердження зміни в керівному складі депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною («за» - 5;«проти» - 1;«утрималось» - 6);

-Першого заступника голови Комітету Г.Немирі щодо внесення змін до пункту 3.6. Положення “Про депутатські групи Верховної Ради України зміжпарламентських зв‘язків з іноземними державами” («за» - 6;«проти» - 2;«утрималось» - 4) не набрали необхідної кількості голосів на свою підтримку.

 

 

УХВАЛИЛИ: 1) Підтримати пропозицію заступника Голови Комітету Ю.Льовочкіної щодо повторного проведення організаційних зборів вказаної депутатської групи дружби, запросивши до участі всіх народних депутатів України, які входять до складу зазначеної групи та, у відповідності до норм, визначених Положенням «Про депутатські групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з іноземними державами».

2) Затвердити С.Юраша координатором з проведення організаційних зборів депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

Різне.

 

1.1. СЛУХАЛИ: Інформацію І.Геращенко щодо доцільності підтримання проекту Постанови про Звернення Верховної Ради України до Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо надання Україні двостороннього статусу основного союзника Сполучених Штатів Америки поза НАТО (MNNA) (реєстр.№5380).

Виступили: Мережко О.О., Геращенко І.В., Яременко Б.В., Юраш С.А., Бобровська С.А., Шараськін А.А., Ясько Є.О.

 

УХВАЛИЛИ: Заслухавши та обговоривши інформацію, надану І.Геращенко, провести в закритому режимі спільне засідання з Комітетом ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки щодо двостороннього стратегічного співробітництва України з США та запросити на нього представників Міністерства закордонних справ України та Міністерства оборони України.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1.2. СЛУХАЛИ: Про візит Голови Комітету О.Мережка до Сполучених Штатів Америки.

 

Виступили: Мережко О.О., Геращенко І.В., Яременко Б.В.

 

Інформацію, надану Головою Комітету О.Мережком заслухано.

 

 

 

Голова Комітету                                                                                      О.МЕРЕЖКО

 

 

 

Секретар Комітету                                                                                  С.БОБРОВСЬКА

 

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку