Протокол №142

від 28.02.2019

  м.Київ, вул.Грушевського, кулуари, 2 поверх

                                                     о 9.30

 

Комітету у закордонних справах

 

Головував:  Голова Комітету  Гопко Г.М.

 Присутні: Гузь І.В.,. Тарасюк Б.І.,  Заліщук С.П,

                  Льовочкіна Ю.В., Луценко І.С.

        

Відсутні: Вовк В.І., Присяжнюк О.А., Ар’єв В.І. (відрядження),

                Ларін С.М.               

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

1.               Про проект Закону про ратифікацію Багатосторонньої конвенції про виконання заходів, які стосуються угод про оподаткування, з метою протидії розмиванню бази оподаткування та виведенню прибутку з-під оподаткування (реєстр.№0216, ПУ).

Верланов Сергій Олексійович – заступник Міністра фінансів України.

Паламар Людмила Олександрівна – начальник Управління міжнародного оподаткування Міністерства фінансів України.

Суркова Наталія Володимирівна -  начальник відділу міжнародного оподаткування та обміну інформацією Міністерства фінансів України.

Козлов Євген Миколайович -  помічник заступника Міністра фінансів України.

 

2.                Про проект Закону про ратифікацію Угоди про сприяння та взаємний захист інвестицій між Урядом України та Урядом Держави Катар (реєстр.№0215,КМУ).

Савчук Олеся Леонідівна – директор Юридичного департаменту Міністерства економічного розвитку та торгівлі України

Бернік Єлизавета Юріївна - начальник відділу правового забезпечення Юридичного департаменту Міністерства економічного розвитку та торгівлі України.

 

3.                Про проект Постанови про проведення весняної сесії Парламентської асамблеї Організації Північноатлантичного договору (реєстр.№10091, н.д. А.Парубій, О.Юринець та ін.).

 

4.               Про міжпарламентську співпрацю Верховної Ради України на 2019 рік:

-  про візит Комітету ВРУ у закордонних справах до Румунії.

- про візит до України делегації представників Комітету у закордонних справах Палати депутатів Парламенту Чеської Республіки на чолі з Головою Комітету Лубоміром Заораликом у період з 8 по 11 квітня 2019 року.

-  про візит делегації Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції  до Австрійської Республіки 1-3 квітня ц.р. (лист заступника Голови Комітету з питань європейської інтеграції М.Іонової).

- про візит депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків  з Португальською Республікою до Португалії  20-23 березня 2019 року (лист керівника депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Португалією П.Дзюблика).

 

5.               Про участь народних депутатів України у Регіональному семінарі СОТ для представників депутатського корпусу з країн Центральної і Східної Європи, Центральної Азії та Кавказу у пеірод з 27 по 29 травня 2019 року в м.Відень, Республіка Австрія (лист Міністерства економічного розвитку і торгівлі України).

 

6.                 Про Проект Постанови про Заяву Верховної Ради України у зв'язку з небезпекою припинення дії Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (реєстр.№10017,н.д. О.Ляшко, В.Вовк та ін.).

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступила: Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету без пункту 1 порядку денного (про проект Закону про ратифікацію Багатосторонньої конвенції про виконання заходів, які стосуються угод про оподаткування, з метою протидії розмиванню бази оподаткування та виведенню прибутку з-під оподаткування) з метою заслуховування на наступному засіданні Комітету представників Міністерства закордонних справ та Міністерства юстиції України з цього питання.

Результати голосування: одноголосно.

 

1.   СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Угоди про сприяння та взаємний захист інвестицій між Урядом України та Урядом Держави Катар.

Виступили: Савчук О.Л., Гопко Г.М.

 УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений вище законопроект за основу та в цілому та ратифікувати Угоду про сприяння та взаємний захист інвестицій між Урядом України та Урядом Держави Катар.

Результати голосування: одноголосно.

 

 2. СЛУХАЛИ: Про проект Постанови про проведення весняної сесії Парламентської асамблеї Організації Північноатлантичного договору.

Виступила: Гопко Г.М.

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Постанови про проведення весняної сесії Парламентської асамблеї Організації Північноатлантичного договору за основу та в цілому.

Результати голосування:

«за» - 5;

«проти» - 0;

«утрималось» - 1.

 

3. Про міжпарламентську співпрацю Верховної Ради України на 2019 рік.

 3.1. СЛУХАЛИ:  Про візит Комітету Верховної Ради України у закордонних справах до Румунії.

Виступила: Гопко Г.М.

 УХВАЛИЛИ: Підтримати проведення візиту  Комітету Верховної Ради України у закордонних справах до Румунії в рамках виконання Орієнтовного плану міжнародних обмінів Верховної Ради України на 2019 рік.

Результати голосування: одноголосно.

 

 3.2. СЛУХАЛИ: Про візит до України делегації представників Комітету у закордонних справах Палати депутатів Парламенту Чеської Республіки на чолі з Головою Комітету Лубоміром Заораликом у період з 8 по 11 квітня 2019 року.

Виступила: Гопко Г.М.

УХВАЛИЛИ: 1) Вважати проведення візиту делегації представників Комітету у закордонних справах Палати депутатів Парламенту Чеської Республіки до України доцільним.

2) Рекомендувати Голові Верховної Ради України дати доручення відповідним підрозділам Апарату Верховної Ради України  здійснити необхідні заходи з метою організації цього візиту, передбачивши фінансування Зали офіційних делегації в аеропорту Бориспіль та обіду від імені Голови Комітету у закордонних справах.

Результати голосування: одноголосно.

 

 3.3. СЛУХАЛИ: Про візит делегації Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції  до Австрійської Республіки у період з 1 по 3 квітня ц.р. (лист заступника Голови Комітету з питань європейської інтеграції М.Іонової).

Виступила: Гопко Г.М.

 УХВАЛИЛИ: Зважаючи на  важливість  розвитку двостороннього співробітництва та активізації міжпарламентського діалогу між парламентаріями України та Австрії вважати доцільним проведення зазначеного вище  візиту в рамках виконання Орієнтовного плану міжнародних обмінів Верховної Ради України на 2019 рік.

Результати голосування: одноголосно.

 

3.4. СЛУХАЛИ: Про візит депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків  з Португальською Республікою до Португалії  20-23 березня 2019 року (лист керівника депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Португалією П.Дзюблика).

Виступила: Гопко Г.М.

 УХВАЛИЛИ: Зважаючи на  важливість налагодження міжпарламентського діалогу між парламентаріями України та Португалії вважати доцільним проведення зазначеного вище  візиту в рамках виконання Орієнтовного плану міжнародних обмінів Верховної Ради України на 2019 рік.

Результати голосування: одноголосно.

 

4. Про участь народних депутатів України у Регіональному семінарі СОТ для представників депутатського корпусу з країн Центральної і Східної Європи, Центральної Азії та Кавказу у пеірод з 27 по 29 травня 2019 року в м.Відень, Республіка Австрія (лист Міністерства економічного розвитку і торгівлі України).

 Зазначене вище питання не розглядалося.

 

5.  Про проект Постанови про Заяву Верховної Ради України у зв'язку з небезпекою припинення дії Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (реєстр.№10017,н.д. О.Ляшко, В.Вовк та ін.).

З огляду на відсутність автора зазначеного вище проекту Постанови питання не розглядалося.

 

 

Голова Комітету                                                            Г.ГОПКО

 

 

Секретар Комітету                                                        О.ПРИСЯЖНЮК

 

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку