Протокол №136

від 19.12.2018

  м.Київ, вул.Садова, 3-а, кімн.833

                                              о 14.30

 

Комітету у закордонних справах

 

Головував:  Голова Комітету  Гопко Г.М.

 

Присутні: Вовк В.І., Гузь І.В., Тарасюк Б.І.,   

                  Ар’єв В.І., Заліщук С.П.

 

Відсутні:  Присяжнюк О.А, Ларін С.М.,

                  Луценко І.С., Льовочкіна Ю.В.

                

 Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

 1.               Про зміни у складі Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській асамблеї НАТО (подання депутатської фракції ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА").

 

2.               Про підготовку до чергової сесії ПАРЄ (21-25 січня 2019 року) та підтвердження повноважень Постійної делегації  Верховної Ради України в Парламентській асамблеї Ради Європи на 2019 рік  (інформація Голови Постійної делегації ВРУ у ПАРЄ В.Ар’єва).

Про подання депутатської фракції політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ» щодо включення н.д.В.Єленського до складу Постійної делегації ВРУ у ПАРЄ.

 

3.               Про проведення 22 лютого 2019 року парламентського заходу у зв’язку з 5-ю річницею початку збройної агресії РФ проти України.

 

4.               Про координацію зусиль для протидії агресивним діям РФ в Азовському морі та Керченській протоці (закритий режим).

Золотарьова Оксана Вадимівна –  т.в.о. директора Департаменту міжнародного права Міністерства закордонних справ України.

Качка Тарас Андрійович - радник Міністра закордонних справ України.

Риженко Андрій Олександрович – заступник начальника штабу Військово-морських Сил Збройних Сил України з питань євроатлантичної інтеграції Командування ВМС ЗС України.

Серватюк Василь Миколайович – заступник Голови Державної прикордонної служби України, генерал-лейтенант.

Божок Єгор Валерійович – Голова Служби зовнішньої розвідки України.

Павленко Ілля Петрович – заступник командира А0515, генерал-лейтенант.

Дамаскін Юрій Федорович - заступник начальника Головного управління військової контррозвідки Департаменту контррозвідки Служби безпеки України.

Басистюк   Руслан   Валентинович – начальник управління  воєнно-стратегічного   аналізу   Головного  оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України.

Скібіцький Вадим Васильович – т.в.о. заступника командира А0515 Міністерства оборони України.

Сидоренко Ігор Анатолійович – заступник начальника Управління А0515 Міністерства оборони України.

Бойко Сергій Олексійович - старший консультант Головного управління військової контррозвідки Департаменту контррозвідки Служби безпеки України.

Коледов Сергій Володимирович  – начальник відділу міжнародних договорів та офіційних перекладів Департаменту міжнародного права Міністерства закордонних справ України.

Сідловська Людмила Євгеніївна – заступник директора Департаменту – начальник Управління правової експертизи міжнародних договорів та міжнародного співробітництва Департаменту міжнародного права Міністерства юстиції України.

Васильєв Юрій Євгенович – начальник Управління міжнародного співробітництва Департаменту воєнної політики, стратегічного планування та міжнародного співробітництва Міністерства оборони України.

Базанова Тетяна Василівна – заступник директора Юридичного департаменту Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

 

5.               Про заслуховування інформації новопризначеного Надзвичайного і Повноважного  Посла   України в   Південно-Африканській   Республіці  Кузьмича Т.О. щодо перспектив розбудови двосторонніх відносин між Україною та ПАР.

Кузьмич Тарас Олександрович – Надзвичайний і Повноважний Посол України в Південно-Африканській Республіці.

 

6.               Про стан підготовки Конференції з підтримки реформ в Україні, яка запланована в Канаді у червні 2019 року.

Бешта Петро Петрович – заступник директора Політичного департаменту Міністерства закордонних справ України.

 

7.               Про утворення міжвідомчого координаційного органу з метою узагальнення правової позиції держави у питанні відсічі і стримування збройної агресії РФ.

Тука Георгій Борисович – заступник Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо-переміщених осіб України.

Малиш Дмитро Олегович – завідуючий Сектором економічного аналізу МТОТ.

Власюк Владислав Вікторович – генеральний директор Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Міністерства юстиції України.

 

8.               Про інвентаризацію українсько-російської договірно-правової бази.

Шевченко Марко Олександрович – заступник директора Департаменту протидії загрозам з боку РФ Міністерства закордонних справ України.

 

9.               Про міжпарламентську співпрацю ВРУ:

-                  про участь шести представників ВРУ у парламентських слуханнях в ООН на тему: «Виклики стосовно мультілатералізму, що виникають: парламентська доповідь», які відбудуться 21-22 лютого 2019 року в м.Нью-Йорк (США).

-                  про візит Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму до Республіки Польща у 2019 році.

 

10.            Різне:

-                  про робочу поїзду заступника Голови Комітету Б.Тарасюка до м.Вільнюс (Литовська Республіка).

-                  про участь Б.Тарасюка у засіданні Бюро ПА ЄВРОНЕСТ 12 грудня 2018 року.

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Гопко Г.М., Заліщук С.П.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету з урахуванням зміни черговості розгляду питань та додати питання:

- про фінансування поїздок іноземних парламентських делегацій на схід України.

Результати голосування: одноголосно.

 

 1. СЛУХАЛИ: Про зміни у складі Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській асамблеї НАТО (подання депутатської фракції ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА").

Виступили: Тарасюк Б.І., Заліщук С.П., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Голові Верховної Ради України затвердити пропоновані депутатською фракцією  ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА»  зміни у складі  Постійної делегації Верховної Ради України  у ПА НАТО, а саме:

- затвердити членом Постійної делегації ВРУ у ПА НАТО народного депутата України ЛУЦЕНКО Ірину Степанівну  за квотою  депутатської фракції ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА»  замість народного депутата України БЄЛЬКОВОЇ Ольги Валентинівни на підставі відповідного подання депутатської фракції ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА»  від 7 грудня 2018 року;

- затвердити членом Постійної делегації ВРУ у ПА НАТО народного депутата України САВРАСОВА Максима Віталійовича за квотою  депутатської фракції ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА» замість народного депутата України ФРІЗ Ірини Василівни на підставі відповідного подання депутатської фракції ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА»  від 5 грудня 2018 року.

Результати голосування:

«за» - 5;

«проти» - 0;

«утрималось» - 1.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Постійної делегації ВРУ у ПАРЄ В.Ар’єва про підготовку до чергової сесії ПАРЄ (21-25 січня 2019 року) та підтвердження повноважень Постійної делегації  Верховної Ради України в Парламентській асамблеї Ради Європи на 2019 рік.

Про подання депутатської фракції політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ» щодо включення н.д.В.Єленського до складу Постійної делегації ВРУ у ПАРЄ.

Виступили: Ар’єв В.І., Вовк В.І., Гузь І.В., Заліщук С.П., Гопко Г.М.

УХВАЛИЛИ: Перенести розгляд зазначеного вище питання на наступне засідання Комітет, яке відбудеться 20 грудня 2018 року.

 

 3. СЛУХАЛИ: Про проведення 22 лютого 2019 року парламентського заходу у зв’язку з 5-ю річницею початку збройної агресії РФ проти України.

Виступили:  Тарасюк Б.І., Гопко Г.М.

 УХВАЛИЛИ: Підтримати проведення у лютому 2019 року засідання у пленарній залі Верховної Ради України у зв’язку з п’ятою річницею початку збройної агресії Російської Федерації проти України.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

4. Про координацію зусиль для протидії агресивним діям РФ в Азовському морі та Керченській протоці.

 4.1. СЛУХАЛИ: Про пропозицію Голови Комітету Г.Гопко щодо розгляду зазначеного питання в закритому режимі.

Виступила: Гопко Г.М.

 УХВАЛИЛИ: Питання про координацію зусиль для протидії агресивним діям РФ в Азовському морі та Керченській протоці розглядати в закритому режимі.

Результати голосування: одноголосно.

 

 5. СЛУХАЛИ: Інформацію Надзвичайного і Повноважного Посла України в Південно-Африканській Республіці  Кузьмича Т.О.  щодо перспектив розбудови  відносин між Україною та ПАР.

Виступили: Кузьмич Т.О., Тарасюк Б.І., Вовк В.І., Гопко Г.М.

 Інформацію Надзвичайного і Повноважного Посла України в  Південно-Африканській Республіці  Кузьмича Т.О. щодо перспектив просуванням політичних та торговельно-економічних інтересів України в Південно-Африканській Республіці та  координацію і розвиток  міжпарламентського співробітництва між країнами заслухано.

 

 6. СЛУХАЛИ: Про стан підготовки Конференції з підтримки реформ в Україні, яка запланована в Канаді у червні 2019 року.

Виступили: Бешта П.П., Тарасюк Б.І., Вовк В.І.

 Інформацію Міністерства закордонних справ України щодо підготовки Конференції з підтримки реформ в Україні, яка запланована в Канаді у червні 2019 року заслухано.

 

7-9. Розгляд зазначених  питань перенесено на наступне засідання Комітету у зв’язку з відсутністю кворуму.

 

 

Голова Комітету                                                            Г.ГОПКО

 

 Секретар Комітету                                                        О.ПРИСЯЖНЮК

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку