ПРОТОКОЛ  ЗАСІДАННЯ №90

від 05.04.2017 р.

   м.Київ, вул.Садова, 3-а, кімн.833

о 14.30

 Комітету у закордонних справах

 Головував:  Голова Комітету  Гопко Г.М.

Присутні: Вовк В.І.,  Гузь І.В., Тарасюк Б.І.,  Присяжнюк О.А.,

                  Заліщук С.П.                 

Відсутні: Ар’єв В.І. (відрядження), Ларін С.М.,

                Льовочкіна Ю.В.,  Луценко І.С.

       

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

1. Про проект Закону про ратифікацію Фінансової угоди (Проект "Міський громадський транспорт України") між Україною та Європейським інвестиційним банком (реєстр.№0139, ПУ).

Кошман Майя Сергіївна – директор Департаменту міжнародного співробітництва Міністерства інфраструктури України.

Проскура Олена Олександрівна –  заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва – начальник відділу європейської інтеграції та технічної допомоги Міністерства інфраструктури України.

Гриценко Віктор Миколайович – начальник відділу розвитку міського електричного транспорту департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку та автомобільних перевезень Міністерства інфраструктури України.

Саєнко Сергій Валерійович – заступник директора Департаменту Європейського Союзу Міністерства закордонних справ України.

 2. Про стан підготовки оновленого проекту Закону України «Про дипломатичну службу України».

 3. Про презентацію концепції реформування Дипломатичної академії при Міністерстві закордонних справ України.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Корсунський Сергій Володимирович – Посол з особливих доручень МЗС України    керівник групи реорганізації Дипломатичної академії при Міністерстві закордонних справ України.

Ільтьо Ігор – аспірант Дипломатичної академії України при МЗС України.

Валюшко Іванка – аспірант Дипломатичної академії України при МЗС України.

Ференц Богдан – аспірант Дипломатичної академії України при МЗС України.

4. Про пріоритетні напрямки міжпарламентської співпраці Верховної Ради України у 2017 році. 

 5. Про створення депутатських груп Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з іноземними державами у 2017 році.

 6. Про внесення змін до керівного складу  депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Державою Ізраїль.

7. Про участь народних депутатів України у Національному семінарі щодо ролі національних парламентів у реалізації стандартів Європейської конвенції з прав людини в рамках виконання Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки, який відбудеться 20-21 квітня 2017 року в м.Страсбург (Франція).

8. Різне:

-                 про звернення Меджлісу кримськотатарського народу щодо підтримки проектної пропозиції видання «In-Art» «Чумацький шлях»;

-                 про візит Комітету ВРУ у закордонних справах до Держави Ізраїль 13 червня 2017 року;

-                 про запрошення членів Комітету до участі в спільній міжнародній конференції Балтійської Асамблеї, Парламенту Бенілюкс, ПА ГУАМ, Північної Ради та країн Вишеградської четвірки, яка відбудеться 8-9 червня, м.Рига (Латвія).

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступила: Гопко Г.М.

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету з урахуванням зміни черговості розгляду питань.

Результати голосування: одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Фінансової угоди (Проект "Міський громадський транспорт України") між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Виступили: Кошман М.С.,  Вовк В.І.,  Саєнко С.В.,  Луценко І.С.,  Гопко Г.М.

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий законопроект за основу і в цілому та ратифікувати Фінансову угоду (Проект "Міський громадський транспорт України") між Україною та Європейським інвестиційним банком.

             Результати голосування: одноголосно.

 

2.  СЛУХАЛИ: Про створення депутатських груп ВРУ з міжпарламентських зв’язків з іноземними державами у 2017 році.

Виступили: Ар’єв В.І., Гопко Г.М.

УХВАЛИЛИ: Підтримати ініціативу народних депутатів України щодо утворення депутатських груп Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Ісландія і  Республікою Нігерія та рекомендувати Голові Верховної Ради України затвердити їх склад.

Результати голосування: одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ:  Про внесення змін до керівного складу  депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Державою Ізраїль.

Виступили: Ар’єв В.І., Гопко Г.М.

УХВАЛИЛИ:  Рекомендувати Голові Верховної Ради України затвердити заступником керівника депутатської групи ВР України з міжпарламентських зв’язків з Державою Ізраїль народного депутата України, члена депутатської фракції партії  «Блок Петра Порошенка» Алєксєєва Сергія Олеговича на підставі Протоколу  засідання депутатської групи від 27 березня 2017 року.

Результати голосування: одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: Про участь народних депутатів України у Національному семінарі щодо ролі національних парламентів у реалізації стандартів Європейської конвенції з прав людини в рамках виконання Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки, який відбудеться 20-21 квітня 2017 року в м.Страсбург (Франція).

Виступили: Луценко І.С., Ар’єв В.І., Гопко Г.М.

УХВАЛИЛИ: З огляду на те, що під час семінару будуть розглядатися питання існуючих парламентських механізмів і структур з нагляду за виконанням рішень Європейського суду з прав людини, вважати участь народних депутатів України у цьому семінарі доцільною та рекомендувати Голові Верховної Ради України сформувати делегацію з членів профільних комітетів Верховної Ради України з питань правової політики і правосуддя та з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, а також включити до її складу члена Комітету у закордонних справах, голову підкомітету з міжнародно-правових питань та парламентського   контролю    за   виконання   Україною   міжнародних   зобов’язань Луценко І.С.

Результати голосування: одноголосно.

 

5. СЛУХАЛИ:  Про запрошення членів Комітету до участі в спільній міжнародній конференції Балтійської Асамблеї, Парламенту Бенілюкс, ПА ГУАМ, Північної Ради та країн Вишеградської четвірки, яка відбудеться 8-9 червня, м.Рига (Латвія).

Виступили: Нестеренко Л.О., Ар’єв В.І., Гопко Г.М.

УХВАЛИЛИ: З огляду на те, що участь представників Верховної Ради України у вищезгаданому заході передбачена Орієнтовним планом міжнародних обмінів Верховної Ради України на 2017 рік, підтримати необхідність участі делегації Верховної Ради України у ньому та рекомендувати включити до її складу Голову Комітету у закордонних справах Гопко Г.М., заступника Голови Комітету у закордонних справах Тарасюка Б.І., голову підкомітету з питань міжпарламентських зв’язків, двосторонніх та багатосторонніх відносин Комітету у закордонних справах Ар’єва В.І. та членів Постійної делегації ГУАМ.

Результати голосування: одноголосно.

 

6. СЛУХАЛИ : Про стан підготовки оновленого проекту Закону України «Про дипломатичну службу України».

Виступила: Гопко Г.М.

УХВАЛИЛИ: Активізувати опрацювання робочою групою оновленого проекту закону України «Про дипломатичну службу України» з метою його внесення на  розгляд Верховної Ради України у травні-червні цього року.

Результати голосування: одноголосно.

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію Посла з особливих доручень МЗС України    керівника групи  реорганізації Дипломатичної академії при Міністерстві закордонних справ України Корсунського С.В. щодо концепції реформування Дипломатичної академії при МЗС України.

Виступили:  Корсунський С.В., Ференс Б.В., Заліщук С.П.,  Гопко Г.М.

УХВАЛИЛИ: Інформацію керівника групи  реорганізації Дипломатичної академії при МЗС України Корсунського С.В. та аспірантів Дипломатичної академії стосовно актуальних питань, повязаних з реорганізацією зазначеного закладу, взяти до відома.

8.  СЛУХАЛИ: Про пріоритетні напрямки міжпарламентської співпраці ВРУ у 2017 році. 

Виступили:  Ар’єв В.І., Заліщук С.П., Вовк В.І., Гопко Г.М.

УХВАЛИЛИ: Членам Комітету підготувати конкретні пропозиції щодо пріоритетних напрямків міжпарламентської співпраці Верховної Ради України у 2017 році та розглянути їх на наступному засіданні Комітету. 

 

9. СЛУХАЛИ: Про звернення Меджлісу кримськотатарського народу щодо підтримки проектної пропозиції видання «In-Art» «Чумацький шлях»;

Виступила: Гопко Г.М.

УХВАЛИЛИ: Перенести розгляд зазначеного питання на наступне засідання Комітету.

 

 

 Голова Комітету                                                            Г.ГОПКО

  

Секретар Комітету                                                        О.ПРИСЯЖНЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку