ПРОТОКОЛ  ЗАСІДАННЯ №80

від 15.11.2016 р.

    м.Київ, вул.Садова, 3-а, кімн.833

о 14.15

 

Комітету у закордонних справах

 

Головував:  Голова Комітету  Гопко Г.М.

 

Присутні: Вовк В.І., Гузь І.В.,. Тарасюк Б.І.,  Присяжнюк О.А.,

                 Ар’єв В.І., Заліщук С.П, Луценко І.С.

                 

Відсутні: Ларін С.М., Льовочкіна Ю.В. (відрядження).         

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

1. Проект Закону про ратифікацію Договору між Україною та Демократичною Соціалістичною Республікою Шри-Ланка про видачу правопорушників (реєстр.№0113, Президент України).

Шевченко Катерина Георгіївна – заступник директора Департаменту міжнародного права Міністерства юстиції України.

Коледов Сергій Володимирович – начальник відділу міжнародних договорів та офіційних перекладів Департаменту міжнародного права Міністерства закордонних справ України.

 

2. Проект Закону про ратифікацію Договору між Україною та Демократичною Соціалістичною Республікою Шри-Ланка про взаємну правову допомогу у кримінальних справах (реєстр.№0114, Президент України).

Шевченко Катерина Георгіївна – заступник директора Департаменту міжнародного права Міністерства юстиції України.

Коледов Сергій Володимирович – начальник відділу міжнародних договорів та офіційних перекладів Департаменту міжнародного права Міністерства закордонних справ України.

 

3. Проект Закону про ратифікацію Договору між Україною та Демократичною Соціалістичною Республікою Шри-Ланка про передачу засуджених осіб (реєстр.№0115, Президент України).

Шевченко Катерина Георгіївна – заступник директора Департаменту міжнародного права Міністерства юстиції України.

Коледов Сергій Володимирович – начальник відділу міжнародних договорів та офіційних перекладів Департаменту міжнародного права Міністерства закордонних справ України.

 

4. Проект Закону про ратифікацію Конвенції Ради Європи проти маніпулювання спортивними змаганнями (реєстр.№0117, Президент України).

Жданов Ігор Олександрович - Міністр молоді та спорту України.

Мовчан Микола Петрович - заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції.

 

5. Проект Закону про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (реєстр.№0119, Президент України).

Федорович Наталія Володимирівна – заступник Міністра соціальної політики України.

Подольський Дем’ян Олексійович – начальник відділу прав людини Департаменту міжнародного права Міністерства закордонних справ України.

Петренко Олена Леонідівна - радник відділу прав людини Департаменту міжнародного права Міністерства закордонних справ України.

6. Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, міжнародних правозахисних організацій, світових лідерів та всіх членів міжнародного співтовариства щодо підтримки Ільдара Дадіна та інших в'язнів сумління в Російській Федерації і засудження численних порушень прав людини на території Російської Федерації (реєстр.№5357, н.д. С.Висоцький, Г.Гопко).

Висоцький Сергій Віталійович – народний депутат України.

 

7. Про оновлений проект Закону «Про дипломатичну службу», розроблений Міністерством закордонних справ України.

Заїка Наталія Володимирівна - заступник директора Департаменту менеджменту персоналу Міністерства закордонних справ України.

Усатий Віталій Юрійович – т.в.о. начальника Управління юридичного забезпечення Міністерства закордонних справ України.

Пушкін Артем Сергійович – Перший секретар відділу нормативно-правових актів Управління юридичного забезпечення Міністерства закордонних справ України.

 

8. Про пропозицію Генерального Секретаря ПАРЄ Войцеха Савицького щодо можливості часткового фінансування соціальних проектів ПАРЄ спрямованих на боротьбу з насиллям по відношенню до дітей та жінок за рахунок Державного бюджету України (лист Голови Постійної делегації ВРУ в ПАРЄ Ар’єва В.І.).

9. Про звернення народного депутата України В.М.Купрія щодо перегляду складу Постійної делегації Верховної Ради України в ПА РЄ.

 

10.  Про стан підготовки до парламентських слухань “Актуальні питання зовнішньої політики України”.

 

11. Про підготовку візиту членів Комітету Верховної Ради України у закордонних справах  до Республіки Болгарія 13-14 грудня 2016 року.

 

12. Кадрове  питання.

 

13. Різне:

- про звернення послів країн Великої Сімки (G7) щодо ядерної безпеки в Україні.

 

 

 

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступили: Гопко Г.М., Ар’єв В.І.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету з   урахуванням   перенесення   на наступне   засідання   Комітету п.9 порядку денного щодо звернення народного депутата України В.М.Купрія стосовно перегляду складу Постійної делегації Верховної Ради України в ПА РЄ та зміни черговості розгляду питань.

Результати голосування:

«за» - 5;

«проти» - 0;

«утрималось» - 1.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Конвенції Ради Європи проти маніпулювання спортивними змаганнями.

Виступили: Жданов І.О., Гопко Г.М.

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий  законопроект за основу і в цілому та ратифікувати Конвенцію Ради Європи проти маніпулювання спортивними змаганнями.

2) Співдоповідачем на сесії Верховної Ради України під час розгляду  зазначеного законопроекту визначити заступника Голови Комітету Гузя І.В.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Договору між Україною та Демократичною Соціалістичною Республікою Шри-Ланка про видачу правопорушників.

Виступили: Шевченко К.Г., Тарасюк Б.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий  законопроект за основу і в цілому та ратифікувати Договір між Україною та Демократичною Соціалістичною Республікою Шри-Ланка про видачу правопорушників.

2) Співдоповідачем на сесії Верховної Ради України під час розгляду  зазначеного   законопроекту  визначити  заступника  Голови  Комітету Тарасюка Б.І.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Договору між Україною та Демократичною Соціалістичною Республікою Шри-Ланка про взаємну правову допомогу у кримінальних справах.

Виступили: Шевченко К.Г.,  Вовк В.І., Тарасюк Б.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий  законопроект за основу і в цілому та ратифікувати Договір між Україною та Демократичною Соціалістичною Республікою Шри-Ланка про взаємну правову допомогу у кримінальних справах.

2) Співдоповідачем на сесії Верховної Ради України під час розгляду  зазначеного   законопроекту   визначити   заступника  Голови  Комітету Вовка В.І.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Договору між Україною та Демократичною Соціалістичною Республікою Шри-Ланка про передачу засуджених осіб.

Виступили: Шевченко К.Г.,  Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий  законопроект за основу і в цілому та ратифікувати Договір між Україною та Демократичною Соціалістичною Республікою Шри-Ланка про передачу засуджених осіб.

2) Співдоповідачем на сесії Верховної Ради України під час розгляду  зазначеного   законопроекту   визначити   голову підкомітету з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції Комітету Заліщук С.П.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Про проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, міжнародних правозахисних організацій, світових лідерів та всіх членів міжнародного співтовариства щодо підтримки Ільдара Дадіна та інших в'язнів сумління в Російській Федерації і засудження численних порушень прав людини на території Російської Федерації.

Виступили: Висоцький С.В.,  Заліщук С.П., Вовк В.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Постанови «Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, міжнародних правозахисних організацій, світових лідерів та всіх членів міжнародного співтовариства щодо підтримки Ільдара Дадіна та інших в’язнів сумління в Російській Федерації і засудження численних порушень прав людини на території Російської Федерації» за основу та в цілому.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Постійної делегації ВРУ в ПАРЄ Ар’єва В.І. про пропозицію Генерального Секретаря ПАРЄ Войцеха Савицького щодо можливості часткового фінансування соціальних проектів ПАРЄ спрямованих на боротьбу з насиллям по відношенню до дітей та жінок за рахунок Державного бюджету України.

Виступили: Ар’єв В.І., Вовк В.І., Тарасюк Б.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримуючи пропозицію Генерального Секретаря ПАРЄ Войцеха Савицького щодо часткового фінансування зазначених соціальних проектів ПАРЄ звернутися до Міністерства закордонних справ України з проханням у якомога коротші строки  опрацювати зазначене питання на предмет його доцільності, а у разі позитивного рішення, надати проект пропозицій разом із обгрунтуванням до проекту Державного бюджету України на 2017 рік з метою їх внесення під час розгляду на засіданні Верховної Ради України.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

7. СЛУХАЛИ: Про оновлений проект Закону «Про дипломатичну службу», розроблений Міністерством закордонних справ України.

Виступили: Заїка Н.В., Тарасюк Б.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Провести робочу нараду з залученням представників Міністерства закордонних справ України та Громадської ради при Комітеті у закордонних справах з метою всебічного розгляду та  опрацювання оновленого проекту Закону «Про дипломатичну службу». 

Результати голосування: одноголосно.

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію керівника робочої групи, заступника Голови Комітету Б.І.Тарасюка про стан підготовки до парламентських слухань “Актуальні питання зовнішньої політики України”.

Виступили: Тарасюк Б.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Інформацію Тарасюка Б.І. взяти до відома  та на наступному засідання робочої групи  погодити остаточний  список виступаючих на зазначених парламентських слуханнях та опрацювати пропозиції до  проекту Рекомендації, які пропонують ухвалити за результатами їх проведення.

Результати голосування: одноголосно.

 

9. СЛУХАЛИ: Про підготовку візиту членів Комітету Верховної Ради України у закордонних справах до Республіки Болгарія 13-14 грудня 2016 року.

Виступили: Гопко Г.М., Тарасюк Б.І., Заліщук С.П.

 

УХВАЛИЛИ: Включити до складу делегації Комітету Верховної Ради України у закордонних справах, яка перебуватиме в   м.Софія (Республіка Болгарія) 12-14 грудня 2016 року, наступних народних депутатів України - членів Комітету:

Гопко Ганну Миколаївну - Голову Комітету;

Присяжнюка Олександра Анатолійовича – секретаря Комітету;

Заліщук Світлану Петрівну - голову підкомітету з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції Комітету.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

10.  СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Г.Гопко  про звернення послів країн Великої Сімки (G7) щодо ядерної безпеки в Україні.

Виступила: Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Інформацію Голови Комітету Г.Гопко щодо зазначеного питання взяти   до відома.

 

 

 

11. СЛУХАЛИ: Про включення по порядку денного засідання Комітету  питання про лист Голови Комітету Верховної Ради України з питань транспорту Дубневича Я.В. щодо проведення 23-25 листопада 2016 року спільного засідання представників цього Комітету і Комісії інфраструктури Сейму Республіки Польща, присвячене обговоренню питань транспортної інфраструктури прикордонних територій України і Польщі.

Виступила: Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Включити до порядку денного засідання Комітету зазначене вище питання.

Результати голосування: одноголосно.

 

2) Беручи до уваги, що започаткування нового формату українсько-польських міжпарламентських зв’язків сприятиме подальшому розвитку двостороннього міжпарламентського співробітництва  підтримати   згадану   вище   ініціативу народного депутата України Дубневича Я.В., враховуючи той факт, що зазначений захід проводитиметься без залучення коштів Верховної Ради України.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

 

12. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами.

Виступили: Луценко І.С., Федорович Н.В., Вовк В.І.,  Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий  законопроект за основу і в цілому та ратифікувати Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами.

2) Співдоповідачем на сесії Верховної Ради України під час розгляду  зазначеного   законопроекту   визначити   голову підкомітету з міжнародно-правових питань та  парламентського контролю за виконання Україною міжнародних зобов’язань Луценко І.С.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

13. Кадрові питання.

13.1. СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Г.М.Гопко про  призначення Яковенко Світлани Петрівни  на посаду старшого консультанта секретаріату Комітету у закордонних справах.

Виступили: Гопко Г.М., Богданова В.О., Тарасюк Б.І.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати пропозицію Голови Комітету Г.Гопко щодо призначення Яковенко С.П. на посаду старшого консультанта секретаріату  Комітету у закордонних справах шляхом переведення з секретаріату Комітету Верховної Ради України  з питань бюджету.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

13.2. СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Г.М.Гопко про тимчасове призначення Козаченка Євгена Петровича  на посаду головного консультанта секретаріату Комітету у закордонних справах  Луканюк О.Г., яка перебуває у  відпустці як мати дитини, яка потребує домашнього догляду.

Виступили: Гопко Г.М., Богданова В.О.

 

УХВАЛИЛИ: Підтримати пропозицію Голови Комітету Г.Гопко щодо тимчасового призначення Козаченка Є.П. на посаду головного консультанта секретаріату  Комітету у закордонних справах шляхом переведення з посади головного консультанта відділу міжнародно-правового співробітництва Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

 Результати голосування: одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                            Г.ГОПКО

 

 

Секретар Комітету                                                        О.ПРИСЯЖНЮК

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку