ПРОТОКОЛ  ЗАСІДАННЯ №77

від 18.10.2016 р.

вул.Грушевського,5, кулуари, 3 поверх

о 12.00

 

Комітету у закордонних справах

 

Головував:  Голова Комітету  Гопко Г.М.

 

Присутні:  Вовк В.І., Гузь І.В., Тарасюк Б.І., Присяжнюк О.А.,

                  Ар’єв В.І., Заліщук С.П, Луценко І.С.

 

Відсутні: Ларін С.М., Льовочкіна Ю.В.

               

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

1. Про проект Звернення Верховної Ради України до міжнародних організацій, парламентів держав-членів ОБСЄ та Організації ісламського співробітництва щодо останніх подій в Сирії (доопрацьований).

Заяць Андрій Іванович – директор Департаменту країн Близького Сходу та Африки Міністерства закордонних справ України.

 

2. Про проект Закону про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2017 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року (реєстр.№0111, Президент України).

Коледов Сергій Володимирович – начальник відділу міжнародних договорів та офіційних перекладів Департаменту міжнародного права Міністерства закордонних справ України.

 

3. Про відрядження Першого заступника Голови Верховної Ради І.Геращенко до м.Нью-Йорк, США для участі у засіданні Ради Безпеки ООН у період з 23 по 27 жовтня 2016 року.

 

4. Про звернення Голови Постійної делегації Верховної Ради України у ПА ГУАМ А.С.Матвієнка щодо його участі у 35-й сесії Балтійської Асамблеї і 22-й Балтійській Раді  (27-30 жовтня 2016 року, м.Рига, Латвійська Республіка) та пленарній сесії Північної Ради (1-3 листопада 2016 року, м. Копенгаген, Королівство Данія).

 

 

 

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

Виступила: Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про проект Звернення Верховної Ради України до міжнародних організацій, парламентів держав-членів ОБСЄ та Організації ісламського співробітництва щодо останніх подій в Сирії (доопрацьований).

Виступили: Заліщук С.П., Тарасюк Б.І., Заяць А.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу та в цілому проект Постанови та ухвалити Звернення Верховної Ради України до міжнародних організацій, парламентів держав-членів ОБСЄ та Організації ісламського співробітництва щодо останніх подій в Сирії з такими змінами:

- у абзаці п’ятнадцятому слова «проголосувала за продовження власної політики із вбивства цивільного населення та знищення» замінити словами «підтвердила продовження своєї злочинної політики винищення цивільного населення та руйнації».

2) Співдоповідачем на сесії Верховної Ради України  під час розгляду  проекту Постанови про Звернення Верховної Ради України до міжнародних організацій, парламентів держав-членів ОБСЄ та Організації ісламського співробітництва щодо останніх подій в Сирії визначити голову підкомітету з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції Комітету С.П.Заліщук.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2017 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року.

Виступила: Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий  законопроект та ратифікувати Угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2017 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Про відрядження Першого заступника Голови Верховної Ради І.Геращенко до мью-Йорк (США) для участі у засіданні Ради Безпеки ООН  у період з 23 по 27 жовтня 2016 року.

Виступили: Ар’єв В.І., Гопко Г.М.

УХВАЛИЛИ: Враховуючи те, що зазначений вище захід присвячений захисту прав і боротьби з насильством щодо жінок, а також беручи до уваги важливість висвітлення в Раді Безпеки ООН зусиль нашої держави з вирішенням проблем жінок, що постраждали внаслідок конфлікту на сході України, вважати участь  І.Геращенко у згаданому засіданні доцільною.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

4. СЛУХАЛИ:  Про звернення Голови Постійної делегації Верховної Ради України у ПА ГУАМ А.С.Матвієнка щодо його участі у 35-й сесії Балтійської Асамблеї і 22-й Балтійській Раді  (27-30 жовтня 2016 року, м.Рига, Латвійська Республіка) та пленарній сесії Північної Ради (1-3 листопада 2016 року, м. Копенгаген, Королівство Данія).

Виступили: Заліщук С.П., Вовк В.І., Луценко І.С., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Враховуючи те, що участь українських парламентаріїв  у  35-й сесії Балтійської Асамблеї і 22-й Балтійській Раді з 27 по 30 жовтня 2016 року передбачена Орієнтовним планом міжнародних обмінів Верховної Ради   України на 2016 рік, вважати участь А.С.Матвієнка в зазначених вище заходах доцільною.

 

 

2) З огляду на те, що тиждень з 1 по 4 листопада 2016 року є пленарним, а витрати на відрядження можуть бути покриті за рахунок передбаченого  Орієнтовним планом міжнародних обмінів Верховної Ради   України на 2016 рік заходу, який не відбувся (сесія Бенілюкс), вважати   участь А.С.Матвієнка у 68-й Пленарній сесії Північної Ради з 1 по 3 листопада 2016 року можливою за умови погодження з керівництвом Верховної Ради України.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                            Г.ГОПКО

 

 

Секретар Комітету                                                        О.ПРИСЯЖНЮК

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку