ПРОТОКОЛ  ЗАСІДАННЯ №37

від 02.09.2015 р.

м.Київ, вул.Садова,3-а, кімн.833

о 16.30

 

Комітету у закордонних справах

 

 

Головував:  Голова Комітету Гопко Г.М.

 

Присутні: Климпуш-Цинцадзе І.О., Гузь І.В.,

                  Тарасюк Б.І., Ар’єв В.І., Заліщук С.П.,

                  Луценко І.С.

                 

Відсутні: Вовк В.І., Присяжнюк О.А.,

                 Льовочкіна Ю.В.(відрядження), Ларін С.М.

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

1. Проект Закону про ратифікацію Договору про дружні відносини і співробітництво між Україною та Республікою Парагвай (р.№0053, Президент України).

Галібаренко Наталія Миколаївна – Перший заступник Міністра закордонних справ України.

Щерба Анатолій Анатолійович – директор Департаменту Америки Міністерства закордонних справ України.

 

2. Проект Закону про ратифікацію Конвенції між Урядом України та Урядом Республіки Мальта про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та Протоколу до неї (р.№0054, Кабінет Міністрів України).

Романюк Юрій Петрович – заступник директора Департаменту податкової, митної політики та методології бухгалтерського обліку Міністерство фінансів України

 

3. Проект Закону про ратифікацію Конвенції Міжнародної організації праці про основні цілі та норми соціальної політики № 117 (р.№0055, Президент України).

Ярошенко Валерій Станіславович –  заступник Міністра соціальної політики України.

Попова Наталія Миколаївна – начальник управління міжнародних зв’язків Міністерства соціальної політики України.

 

4. Про активізацію міжпарламентської співпраці між Верховною Радою України та Палатою депутатів Італійської Республіки ( звернення  співголови депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Італійською Республікою С.О.Алєксєєва), а також вироблення узгодженої позиції щодо запобігання намірам групи депутатів парламенту Італії відвідати тимчасово окуповану та анексовану Російською Федерацією територію Автономної Республіки Крим.

Галібаренко Наталія Миколаївна – Перший заступник Міністра закордонних справ України.

 

 

 

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

 

Виступила: Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету та додати до нього питання про проект Постанови Верховної Ради України «Про Звернення Верховної Ради України до парламентів іноземних держав і міжнародних парламентських асамблей щодо порушення Російською Федерацією основоположних прав і свобод людини та посилення політичних переслідувань» (реєстр.№3007).

Результати голосування: одноголосно.

 

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Договору про дружні відносини і співробітництво між Україною та Республікою Парагвай.

Виступили: Галібаренко Н.М., Тарасюк Б.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий законопроект та ратифікувати Договір про дружні відносини і співробітництво між Україною та Республікою Парагвай.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Конвенції між Урядом України та Урядом Республіки Мальта про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та Протоколу до неї.

Виступили: Романюк Ю.П., Ар’єв В.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий законопроект та ратифікувати Конвенцію між Урядом України та Урядом Республіки Мальта про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та Протоколу до неї.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Проект Закону про ратифікацію Конвенції Міжнародної організації праці про основні цілі та норми соціальної політики № 117.

Виступили: Ярошенко В.С., Тарасюк Б.І., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий законопроект та ратифікувати Конвенцію Міжнародної організації праці про основні цілі та норми соціальної політики № 117.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Про проект Постанови Верховної Ради України «Про Звернення Верховної Ради України до парламентів іноземних держав і міжнародних парламентських асамблей щодо порушення Російською Федерацією основоположних прав і свобод людини та посилення політичних переслідувань».

Виступила: Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти поданий  народними депутатами України Г.Гопко, І.Климпуш-Цинцадзе та ін. проект Постанови Верховної Ради України «Про Звернення Верховної Ради України до парламентів іноземних держав і міжнародних парламентських асамблей щодо порушення Російською Федерацією основоположних прав і свобод людини та посилення політичних переслідувань».

Результати голосування: одноголосно.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Про активізацію міжпарламентської співпраці між Верховною Радою України та Палатою депутатів Італійської Республіки (звернення  співголови депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Італійською Республікою С.О.Алєксєєва), а також вироблення узгодженої позиції щодо запобігання намірам групи депутатів парламенту Італії відвідати тимчасово окуповану та анексовану Російською Федерацією територію Автономної Республіки Крим.

Виступили: Галібаренко Н.М., Заліщук С.П., Ар’єв В.І., Тарасюк Б.І.,

Климпуш-Цинцадзе І.О., Луценко І.С., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Голові Верховної Ради України запросити офіційну делегацію парламентарів Національного парламенту Італії до України найближчим часом.

2) Зважаючи на важливість зміцнення міжпарламентських зв’язків між Україною та Італією та формалізацію співпраці між парламентами обох країн, доопрацювати разом з Міністерством закордонних справ України проект Меморандуму про співробітництво між Верховною Радою України та Сенатом Італійської Республіки з урахуванням усталеної практики у підготовці документів, які регламентують міжпарламентське співробітництво.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                            Г.ГОПКО

 

 

Секретар Комітету                                                        О.ПРИСЯЖНЮК

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку