ПРОТОКОЛ  ЗАСІДАННЯ №45

від 05.11.2015 р.

 

м.Київ, вул.Грушевського,5, кулуари ВРУ

о 12.00

 

Комітету у закордонних справах

 

 

Головував:  Голова Комітету Гопко Г.М.

 

Присутні: Климпуш-Цинцадзе І.О., Вовк В.І., Гузь І.В., Тарасюк Б.І.,

                  Ар’єв В.І., Льовочкіна Ю.В., Луценко І.С.

 

Відсутні: Присяжнюк О.А., Заліщук С.П., Ларін С.М.

 

 

Порядок денний засідання Комітету:

1. Про здійснення Верховною Радою України міжпарламентського  співробітництва на рівні депутатських груп Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з іноземними державами у 2015 році.

 

2. Щодо членства народних депутатів України у депутатських групах  Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з іноземними державами (звернення   н.д. М.Лаврика та П.Унгуряна щодо співголовування у депутатській групі з міжпарламентських зв’язків з Туркменістаном; звернення  н.д. Ю.Мірошниченка щодо включення його до депутатських груп з міжпарламентських зв’язків; про діяльність співголови  депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Бразилією В.М.Романюка).

 

3.  Про виїзне засідання Комітету.

 

4. Про внесення змін до складу Громадської ради при Комітеті у закордонних справах.

 

 

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

 

Виступила: Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про здійснення Верховною Радою України міжпарламентського  співробітництва на рівні комітетів та депутатських груп Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з іноземними державами у 2015 році.

Виступили: Климпуш-Цинцадзе І.О., Гузь І.В., Ар’єв В.І.,

Луценко І.С., Герасимов А.В., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Голові Верховної Ради України згідно з Орієнтовним планом міжнародних обмінів Верховної Ради України на 2015 рік:

- відрядити  членів депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Чилі до м. Сантьяго (Республіка Чилі) на запрошення Голови міжпарламентської чилійсько-української групи дружби Палати депутатів Республіки Чилі Карлоса Абель Харпи Вевара 14-21 листопада 2015 року з огляду на необхідність активізації двостороннього міжпарламентського діалогу між нашими країнами;

- запросити парламентаріїв Чеської Республіки, членів депутатської групи дружби Чехія-Україна,  відвідати Україну до кінця 2015 року з метою необхідність активізації міжпарламентського діалогу з Чеською Республікою у контексті можливої ратифікації Угоди між Україною та ЄС про асоціацію Парламентом Чеської Республіки;

- запросити групу депутатів Парламенту Нідерландів до кінця поточного року відвідати Україну, а також на базі комітетів Верховної Ради України у закордонних справах та європейської інтеграції сформувати делегацію Верховної Ради України у кількості 4 осіб і направити її з візитом до Королівства Нідерландів до початку консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС;

-  запросити  делегацію  Консультативної Ради (Парламенту) Держави Катар з візитом у відповідь відвідати Україну у 2015 році з огляду на те,  що  депутатська група Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Державою Катар у квітні 2015 року здійснила візит до Держави Катар;

- запросити групу депутатів Парламенту Республіки Казахстан до України у грудні 2015 року з огляду на необхідність активізації двостороннього міжпарламентського діалогу між Україною та Республіки Казахстан;

- відрядити делегацію Комітету у закордонних справах на запрошення Голови  Комітету у закордонних справах  Державних Зборів Угорщини Жолта Неймета здійснити робочий візит до Угорщини.

 

2) Рекомендувати Голові Верховної Ради України:

- відрядити у  2016 року делегацію Комітету у закордонних справах на запрошення Голови Комісії із зовнішньої політики Палати Депутатів Парламенту Румунії пана Ласло Борбелі здійснити робочий візит до Румунії.

 

3) Підтримати пропозицію керівника депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Королівством Великої Британії та Північної Ірландії С.П.Заліщук і запросити від імені Комітету Верховної Ради України  у закордонних справах британських парламентаріїв відвідати Україну.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Щодо членства народних депутатів України у депутатських групах  Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з іноземними державами (звернення   н.д. М.Лаврика та П.Унгуряна щодо співголовування у депутатській групі з міжпарламентських зв’язків з Туркменістаном; звернення  н.д. Ю.Мірошниченка щодо включення його до депутатських груп з міжпарламентських зв’язків та про діяльність співголови  депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Бразилією В.М.Романюка).

Виступили: Ар’єв В.І., Гузь І.В., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Залишаючись на позиціях чіткого дотримання Положення  “Про депутатські групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв‘язків з іноземними державами”, а також враховуючи те, що народний депутат України П.Унгурян залишається керівником двох депутатських груп з міжпарламентських зв’язків - з Республікою Молдова та Республікою Узбекистан, рекомендувати йому визначитися з пріоритетами   міжпарламентської співпраці щодо очолювання двох депутатських груп по зв’язках з іноземними країнами.

Результати голосування: одноголосно.

 

2) УХВАЛИЛИ: Залишаючись на позиціях чіткого дотримання Положення  “Про депутатські групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв‘язків з іноземними державами”, а також враховуючи те, що народний депутат України Ю.Мірошниченко є членом вже восьми депутатських груп з міжпарламентських зв’язків  з іноземними державами (це вже перевищує визначену пунктом 3.3 Положення  норму),  рекомендувати Ю.Мірошниченку визначитися з пріоритетами   міжпарламентського співробітництва у складі семи депутатських груп.

Результати голосування: одноголосно.

 

3) УХВАЛИЛИ: Інформацію щодо діяльності співголови  депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Бразилією В.М.Романюка взяти до уваги.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

3.  СЛУХАЛИ: Про виїзне засідання Комітету.

Виступили: Климпуш-Цинцадзе І.О., Гузь І.В.,

Луценко І.С., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Провести виїзне засідання Комітету до м.Ужгород.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до складу Громадської ради при Комітеті у закордонних справах.

Виступила: Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити членом Громадської ради при Комітеті у закордонних справах Михайлова Володимира Юрійовича, Генерального секретаря ICC Ukraine, члена Світової Ради Міжнародної Торгової Палати.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

Голова Комітету                                                            Г.ГОПКО

 

 

Секретар Комітету                                                        О.ПРИСЯЖНЮК

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку