ПРОТОКОЛ  ЗАСІДАННЯ №41

від 06.10.2015 р.

м.Київ, вул.Садова,3-а, кімн.833

о 14.15

 

Комітету у закордонних справах

 

Головував:  Голова  Комітету Гопко Г.М.

 

Присутні: Климпуш-Цинцадзе І.О., Гузь І.В., Тарасюк Б.І.,

                  Присяжнюк О.А., Заліщук С.П., Луценко І.С.

          

Відсутні: Вовк В.І.,  Ар’єв В.І. (відрядження), Ларін С.М.,

                Льовочкіна Ю.В.

 

 

Порядок денний та запрошені на засідання Комітету:

1. Проект Закону про ратифікацію Протоколу між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Таджикистан про вилучення окремих товарів з режиму вільної торгівлі до Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Таджикистан про вільну торгівлю від 6 липня 2001 року (реєстр.№0059, Кабінет Міністрів України).

Шишкіна Аліна В’ячеславівна – заступник директора Департаменту - начальник управління Департаменту міжнародно-торгівельно-економічного співробітництва та європейської інтеграції Міністерства економічного розвитку та торгівлі України.

Чапко Валентина Анатоліївна – завідувач сектору Департаменту міжнародно-торгівельно-економічного співробітництва та європейської інтеграції Міністерства економічного розвитку та торгівлі України.

 

2. Проект Закону про приєднання України до Міжнародного центру вивчення питань збереження та відновлення культурних цінностей (реєстр.№0061, Президент України).

Страшненко Ірина Олександрівна – заступник начальника Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Міністерства культури України.

Діхтяр  Яків Якович – начальник Управління охорони нерухомої культурної спадщини та заповідників Міністерства культури України.

Захарчук Борис Іванович – Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України.

Андрієва Тамара Володимирівна – директор Департаменту міжнародних договорів Міністерства юстиції України.

Пилипенко Наталія Павлівна – головний консультант Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України.

 

3. Проект Закону про прийняття Поправок до статей 25 і 26 Конвенції про охорону та використання транскордонних водотоків та міжнародних озер (реєстр.№0062, Президент України).

Вронська Ганна Олександрівна – заступник Міністра з євроінтеграції Міністерства екології та природних ресурсів України.

Мовчан Микола Михайлович, заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва Міністерства екології та природних ресурсів України.

Вихрист Сергій Михайлович – експерт міжнародних проектів Міністерства екології та природних ресурсів України.

Матющенко Дмитро Олександрович – Перший секретар Управління економічного співробітництва Міністерства закордонних справ України.

 

4. Проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Чорногорії про повітряне сполучення (реєстр.№0064, Кабінет Міністрів України).

Дьомін Едуард Володимирович – т.в.о. Голови Державної авіаційної служби України.

Мазур Ганна Володимирівна – заступник начальника  Управління міжнародних організацій та європейської інтеграції Державної авіаційної служби України.

 

5. Проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Об'єднаних Арабських Еміратів про повітряне сполучення (реєстр.№0065, Кабінет Міністрів України).

Дьомін Едуард Володимирович – т.в.о. Голови Державної авіаційної служби України.

Мазур Ганна Володимирівна – заступник начальника  Управління міжнародних організацій та європейської інтеграції Державної авіаційної служби України.

 

 

 

 

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

 

Виступила: Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити запропонований порядок денний засідання Комітету з урахуванням зміни черговості розгляду питань.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про прийняття Поправок до статей 25 і 26 Конвенції про охорону та використання транскордонних водотоків та міжнародних озер.

Виступили: Вронська Г.О., Климпуш-Цинцадзе І.О., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий законопроект та Поправки до статей 25 і 26 Конвенції про охорону та використання транскордонних водотоків та міжнародних озер.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про приєднання України до Міжнародного центру вивчення питань збереження та відновлення культурних цінностей.

Виступили: Страшненко І.О., Климпуш-Цинцадзе І.О.,

Пилипенко Н.П., Захарчук Б.І., Тарасюк Б.І., Андрієва Т.В.,

Заліщук С.П., Нестеренко Л.О., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий проект Закону з урахуванням зазначених нижче змін та доповнень.

У пункті 1 проекту Закону:

- після слів «Приєднатися на умовах, визначених Статутом Міжнародного центру вивчення питань збереження та відновлення культурних цінностей» додати слово «(додається)»;

- слова «Генеральним директором Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури офіційної заяви України про приєднання.» замінити на «Генеральним директором Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) офіційної заяви про приєднання України.»

У пункті 2 проекту Закону слова «Генеральному директорові Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури офіційну заяву України про приєднання» замінити на «Генеральному директорові ЮНЕСКО офіційну заяву про приєднання України».

2) Співдоповідачем на сесії Верховної Ради України з зазначеного питання визначити голову підкомітету з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції Комітету Заліщук Світлану Петрівну.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Чорногорії про повітряне сполучення.

Виступили: Дьомін Е.В., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий законопроект та ратифікувати Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Чорногорії про повітряне сполучення.

2) Співдоповідачем на сесії Верховної Ради України з зазначених питань визначити заступника Голови Комітету Гузя Ігоря Володимировича.

Результати голосування: одноголосно.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Про проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Об'єднаних Арабських Еміратів про повітряне сполучення.

Виступили: Дьомін Е.В., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий  законопроект та ратифікувати Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Об'єднаних Арабських Еміратів про повітряне сполучення.

2) Співдоповідачем на сесії Верховної Ради України з зазначених питань визначити секретаря Комітету Присяжнюка Олександра Анатолійовича.

 Результати голосування: одноголосно.

 

 

5. СЛУХАЛИ Про проект Закону про ратифікацію Протоколу між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Таджикистан про вилучення окремих товарів з режиму вільної торгівлі до Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Таджикистан про вільну торгівлю від 6 липня 2001 року.

Виступили: Шишкіна А.В., Климпуш-Цинцадзе І.О., Гопко Г.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий  законопроект та ратифікувати Протокол між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Таджикистан про вилучення окремих товарів з режиму вільної торгівлі до Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Таджикистан про вільну торгівлю від 6 липня 2001 року.

Результати голосування:

«за» - 6;

«проти» - 0;

«утрималось» - 1.

 

 

 

Голова Комітету                                                            Г.ГОПКО

 

 

Секретар Комітету                                                        О.ПРИСЯЖНЮК

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку