Круглий стіл на тему: "Стратегія щодо Донбасу: зовнішньополітичний, економічний та гуманітарний вимір"

Опубліковано 27 березня 2017, о 14:35

За ініціативи Голови Комітету Ганни Гопко 24 березня ц.р.  відбувся круглий стіл на тему: "Стратегія щодо Донбасу: зовнішньополітичний, економічний та гуманітарний вимір".

(Організаторами проекту є ГО «Громадська ініціатива», Національний інститут стратегічних досліджень та Інститут суспільно-економічних досліджень (ІСЕД) за підтримки Комітету у закордонних справах).

Відкрив круглий стіл директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін. Він зазначив, що Українська держава і її представники недостатньо чіткі і переконливі в питаннях Донбасу. "У людей є дуже багато питань і стосовно економічної блокади, і стосовно мінського переговорного процесу, і щодо кваліфікації збройного конфлікту, визначення і називання цих сторін, які в цьому конфлікті беруть участь", - сказав Володимир Горбулін. Він наголосив, що відповіді на ці та інші питання повинна дати державна стратегія. "Те, що Крим і Донбас треба повертати Україні - це питання навіть не стояло. Але питання стратегії починається з питання ціни... У найближчій перспективі головним питанням є не те, чи готова Україна повернути собі Донбас. А питання в тому, чи готова Росія піти з Донбасу", - сказав Володимир Горбулін і додав: поки що нічого не вказує на позитивну відповідь на це запитання.

У ході «круглого столу» обговорено теми: "Оптимальне політичне рішення щодо статусу неконтрольованих територій (окупація vs ефективний контроль) Внутрішньополітичні та зовнішньополітичні наслідки"; "Критична інфраструктура та економічні відносини в зоні АТО"; "Інформаційна стратегія щодо Донбасу / Донбас в публічному дискурс".






Повернутись до списку публікацій

Версія для друку