«Круглий стіл» на тему: «Дипломатичний фронт. Шляхи посилення енергетичної безпеки»

Опубліковано 19 вересня 2016, о 14:28

«Круглий стіл» на тему: «Дипломатичний фронт. Шляхи посилення енергетичної безпеки»

15 вересня 2016 року за ініціативи Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки та за підтримки Комітету Верховної Ради України у закордонних справах був проведений  «Круглий стіл» на тему: «Дипломатичний фронт. Шляхи посилення енергетичної безпеки».

Під час «круглого столу» були обговорені питання щодо посилення енергетичної безпеки України шляхом дипломатичних зусиль. В умовах збройного конфлікту з Російською Федерацією, одним із ключових гравців глобального енергетичного ринку, та використання агресором енергетичного сектору, як інструменту ведення гібридної війни, виникає необхідність активізації зовнішньої політики України, направленої на захист національних енергетичних інтересів. Саме тому ідентифікація основних проблем та напрацювання рекомендацій щодо їх вирішення наразі має стратегічне значення для України.

У круглому столі взяли участь представники відповідних державних установ виконавчої гілки влади – Міністерства закордонних справ та Міністерства енергетики та вугільної промисловості України; депутати профільних комітетів Верховної Ради України - Комітету у закордонних справах та Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки; представники ключових енергетичних компаній; експерти в галузі енергетики від профільних неурядових організацій, а також міжнародні експерти, політики та інші високопосадовці, які мають професійний інтерес до  тематики заходу.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку